Höytiäisen poikkiuinti - siksi.

Aika lailla vuosi sitten tuli vastattua kyllä, kun Matti Pihlatie esitti hallituksessa ajatuksen järven pitkin poikin -uinnista.  Tartuimme heti ideaan – olihan se jo ensimmäisen toimintasuunnitelmamme ”toivelistauksessa”, siinä johon kirjattiin ”hullutkin ideat”, että pysyvät mukana.  Matilla oli jo uimarikin.  

Palaveri uimarin ja isänsä, Petri ja Matti Lukkarisen, kanssa ei oikeastaan ollut mikään neuvottelu. Kuin huomaamatta kaikki pohtivat toteutumiselle parhainta ajankohtaa. Haave oli otettu vastaan.

Poikkiuinnin järjestelyt ovat osoittautuneet mittaviksi, mutta mittava on asiakin – Höytiäisen poikkiuinti puhtaiden vesien puolesta tuo näkyvyyttä Höytiäiselle ja havahduttaa ihmiset arvostamaan lähivesiään. Tempaus on samalla huomionosoitus Suomen vesistöille. 

Järvi on kaikkien nautittavissa, se on yhteinen luonnonvara, josta tulee yhteisesti huolehtia. Näillä ajatuksin saimme poikkiuintimme osaksi Suomi 100-ohjelmistoa - ja näistä syistä hommaan ryhdyttiin.  Toki vähän myös siksi, että on vain yksinkertaisesti hauskempaa tarttua johonkin, mistä ei heti voi tietää, minne se johtaa - ja sellaiseen, jonka joku ilmoittaa haaveekseen. Mahdottoman tuntuinen ajatus on vain hauska haaste, kun mukana on ihmisiä, joista huokuu innostus ja muka-mahdottoman selättämisen ilo. On myös palkitsevaa, kun kokee edistämänsä asian merkitykselliseksi. Sellaisia asioita pitäisi voida tehdä enemmän. Kaikkien.        

Osallistukaa poikkiuintiviikon tapahtumiin. Keksikää tapoja kannustaa uimaria rannoilla ja vesillä, myös somessa.

Tehdään yhdessä Höytiäinen näkyväksi!   

 

Kirsi Karhio

puheenjohtaja

 

Ps. Haaveita kannattaa tuoda julki, saattavat toteutua wink.

-Sama