Kutsu syyskokoukseen 2019

 Pro Höytiäinen ry:n sääntömääräinen syyskokous

keskiviikkona 27.11. klo18 

Ruvaspirtti (ent. Ruvaslahden kyläkoulu) Noisniementie 3, Ruvaslahti, Polvijärvi

Kokouksen alussa Karelia ammattikorkeakoulun energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat Henri Heiskanen ja Ari-Pekka Jolkkonen esittelevät käynnissä olevaa opinnäytetyötään, Rauanjoen vesistöalueen nykytila ja kunnostustarpeen arviointi.


Kokouksessa vahvistetaan etukäteen jäsenille toimitettu vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä jäsenmaksut ja valitaan hallitukselle puheenjohtaja ja jäseniä erovuoroisten tilalle. Jos hallitustyöskentely järviyhdistyksessä kiinnostaa, ole aktiivinen. Asialista alla. 

Kahvitarjoilu

Tervetuloa osallistumaan!

Hallitus

 

p.s. Kun tiedät osallistuvasi, kerro: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 24.11. mennessä, osataan varata kahvit. Spontaani osallistuminenkin on toki tervetullutta.

 


Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle

6. valitaan hallituksen puheenjohtaja joka toinen vuosi
7. valitaan hallituksen jäsenet joka toinen vuosi
8. valitaan kaksi toiminnantarkastajaa
9. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
10. kokouksen päättäminen

 


Höytiäisen kulttuuri- ja luontoperintökohteiden digitoiminen käynnissä – ilmianna kohteesi

Järviyhdistyksemme keskittyy toiminnassaan Höytiäisen puhtaan veden ja monimuotoisen luonto- ja kulttuuriympäristön säilyttämiseen sekä kestävän käytön kehittämiseen. Toimintaan sisältyy myös arvokkaiden luonto- ja kulttuurikohteiden inventointi ja esittely. Järvi ympäristöineen on harvinainen ja sellaisena arvokas, olihan 160 vuotta sitten tapahtunut järvenlasku Euroopan merkittävin. Järvemme on erityisen kuulu mm. kalastus- ja kalasaunaperinteestään sekä järvenlaskun synnyttämistä luontokohteistaan.


Nyt nämä arvokkaat luonto- ja kulttuuriperintökohteet inventoidaan, siirretään digitaalisille kartoille ja soveltuvilta osin maastoon. Kohteita on tällä hetkellä inventoituna yli sata. Niistä valitaan digitaalisella alustalla esitettäväksi 30-50 tärkeintä ja kuvaavinta. Valituista kohteista laaditaan lyhyt esittely ja mukaan otetaan valokuvia, haastattelulainauksia ym. elävöittävää aineistoa. 


Onko sinulla tiedossasi Höytiäiseltä tai vanhan rannan alueelta kohde, joka mielestäsi kuuluisi mukaan ja täyttää arvokkaan kulttuuri- tai luontoperintökohteen kriteerit? Kohde voi olla esimerkiksi vanha asuinpaikka, raunio, tunnistamaton maalöytö tai erikoinen luontokohde Höytiäisen rantamilla.


Lähetä kohteesta lyhyt kuvaus ja sijaintitiedot, valokuvakin, jos on, osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , näin löytö tulee inventoiduksi, mahdollisesti jopa mukaan digiesitykseen.

Vaikka kohteita on tiedossa jo hyvä joukko, älä arkaile esittää omaasi – se voi hyvinkin olla ”uusi” ja ennestään luetteloimaton!

Työn toteuttavat FT Ari Lappalainen Suomen Kalastusmuseoyhdistyksestä yhdessä alueen tutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Digitaaliseen muotoon kohdetiedot työstävät Antti Ryynänen Ubinet Ky:stä ja Koodersin Miika Kostian.


Hankkeen toteuttamiseen on saatu rahoitusta Museovirastolta ja Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä – kiitos siitä!